JUHLAKÄSINEIDEN ETIKETTI

Juhlakäsineet sopivat erittäin juhlaviin tilanteisiin. Paras käsineväri on sellainen, joka täydentää asun väriä eikä ole irrallinen elementti. Etiketin mukaan käsineitä ei ole pakko käyttää. Poikkeuksena ovat akateemiset juhlat, joissa on käytettävä joko mustia tai valkoisia käsineitä riippuen siitä, kenestä on kyse.

Pitkät käsineet

Juhlapukutilaisuudessa, jonka pukeutumiskoodina on frakki tai juhlapuku, voi käyttää täyspitkiä juhlakäsineitä. Täyspitkällä tarkoitetaan kyynärpään yli ulottuvia käsineitä.

Puolipitkät käsineet

Puolipitkät, kyynärpään alapuolelle jäävät juhlakäsineet, kuuluvat iltapukutilaisuuksiin. Silloin pukeutumiskoodina on iltapuku tai smokki.

Rannepituiset käsineet

Niin kutsutun ballerinapituisen puvun kanssa käytetään rannepituisia, lyhyitä juhlakäsineitä. Myös jos täyspitkä juhlapuku on pitkähihainen, voivat juhlakäsineet olla rannepituiset.

Päivätilaisuuksissa käytetään lyhyitä käsineitä.

Korut ja käsineet

Rannekoru laitetaan juhlakäsineiden päälle. Sen sijaan sormukset jätetään käsineiden sisään.

Kädessä vai pois?

Nainen voi kätellä toista naista käsineet kädessä, jos toisellakin on käsineet. Muussa tapauksessa käsineisiin sonnustautunut nainen riisuu kättelyvaiheessa oikean käden käsineensä. Miestä nainen voi kätellä käsineet kädessä.

Tervetuliaismaljan voi nauttia käsineet kädessä. Sitä vastoin nainen ei syö tai tupakoi käsineet kädessä.

Nainen voi tanssia käsineet kädessä.

Jos käsineissä ei ole sormiosaa, niitä ei tarvitse riisua.

Riisutut käsineet laitetaan syliin tai tuolin selkänojalle, ei pöydälle.

Teksti: Kaisa Virtanen

TUTUSTU MYÖS NÄIHIN

MUITA VINKKEJÄ